iklan penaja

31 May 2011

Sabun tak senonoh!

Hai kawan-kawan!

Hari ini gua nak berkongsi tips untuk memikat hati para wanita menggunakan sabun!
Ye, guna sabun je!


Ye...guna sabun je!!!sabun!sabun! dan tawakal.hikhik


Mula-mula, lu pegi beli sabun berjudul Peach Shower Gel di Bodyshop, bentuk dia lebih kurang macam gambar di bawah ini:

Gua syak sekarang diaorang tengah buat promosi dari 20 May - 12 June, berdasarkan bukti-bukti yang kukuh.

Selepas anda membeli sabun ini, pergi ke mana-mana tandas yang berhampiran, atau anda boleh saja tunggu sehingga pulang ke rumah.

Setelah berada di dalam tandas, cepat-cepat lucutkan pakain anda, buka paip dan siramkan diri anda dengan air basah. Langkah seterusnya tuang setitis dua Peach Shower Gel ke tapak tangan anda gosok hingga berbuih kemudian kenakan pada bahagian badan yang anda suka kemudian belai bahagian yang anda suka perlahan-lahan sehingga.... Eh silap, itu proses untuk benda lain. Maaf .

Kita ulang balik.

Langkah seterusnya tuang setitis dua Peach Shower Gel ke tapak tangan anda gosok hingga berbuih kemudian sapu kan secara rata ke seluruh badan anda kemudian bilas badan anda. Ambil tuala dan keringkan badan anda.

Langkah terakhir, anda dapatkan awek anda/awek yang baru nak ngorat/awek imaginasi lu orang secepat mungkin sebelum bau sabun itu hilang. Bagi mereka hidu bau badan anda yang sewangi dan semanis buah Peach itu. Nescaya mereka akan terpikat dengan aroma buah Peach yang manis itu dan rasa macam nak geget je diri anda. ;-)

Gua gerenti awek anda tak kan lari lagi dari anda yang kini semanis buah Peach.hikhik





p/s: makwe gua belikan gua sabun ni sebab dia kata bau gua macam bawang. Tak senonoh betul.hikhik

p/s kedua: ini bukan review tajaan!




29 May 2011

Ingat Awie je ada Wings?

Salam para pendosa (dipinjam dari Aisyah Baharudin)

Baiklah, kali ini gua mahu bercerita mengenai kumpulan Wings. Ini bukan Wings yang vokalis dia bernama Awie ye, tapi kumpulan Wings yang ditubuhkan oleh seorang bekas kumpulan tersohor The Beatles iaitu Paul McCartney (Macca). Kumpulan ini juga dikenali sebagai Paul McCartney & Wings. Kumpulan ini ditubuhkan oleh Macca pada tahun 1971 (time ni Awie sedang asyik minum susu lagi) setahun selepas dunia menangisi perpecahan kumpulan The Beatles. Pada mulanya Macca hanya ingin bikin itu solo debut album,dibantu dengan isterinya Linda. Pada solo album nye yang kedua, Ram Macca telah mengambil keputusan untuk mengambil beberapa pemain musik luar seperti Hugh McCracken dan David Spinozza sebagai pemian gitar dan drummer Denny Seiwell. Pada 7 December 1971 pertama kalinya mereka mengeluarkan album bersama yang berjudul Wild Life dibawah nama band Wings. (nama Wings terlintas di fikiran Macca semasa beliau berdoa di hospital dimana Linda melahirkan anak kedua beliau).

Ok, apa yang buat gua tertarik dengan Wings ini adalah apabila Macca mengambil keputusan untuk merakamkan album ke tiga(1973) mereka di Lagos, Nigeria! Dalam banyak-banyak tempat yang terdapat studio EMI, dia mengambil keputusan untuk merakam album ke tiga berjudul Band On The Run di Lagos, Nigeria kerana menginginkan kelainan dan sudah bosan merakam lagu di UK. Namun, sehari sebelum berlepas ke Nigeria, Macca dikejutkan dengan panggilan dari pemain drum dia yang ingin menarik diri dari Wings. Seminggu sebelum itu
pemain gitar utama juga telah chow awal-awal. Tanpa sebarang pilihan Macca terpaksa juga berangkat ke Nigeria bersama 3 ahli band utama iaitu Linda, Paul dan Denny Laine (pemain gitar & piano) turut serta sound engineer Geoff Emmerick.

Setibanya di Nigeria, syurga dan eksotik yang diharapkan oleh Macca nampaknya hanyalah mimpi semata, Lagos merupakan satu tempat yang dipimpin oleh tentera dan penuh dengan korupsi dan pembunuhan. Malah, Macca dan Linda pernah dirompak dan hampir dibunuh oleh orang Nigeria, namun dilepaskan kerana dia berkulit putih. Habis semua wang, demo lagu, lirik lagu baru di ambil bersama (jangan risau perompak tu tak pandai main musik). Macca juga pernah diugut oleh kumpulan pemusik dari Nigeria kerana disyaki ingin mengambil lagu Africa dan merosakkan lagu mereka. Namun ini tidak memutuskan semangat Macca untuk menghasilkan album yang terbaik. Rakaman album tersebut berjaya disiapkan minggu ketiga September 1973 dan yang mengejutkan, ia dinobatkan sebagai album Wings paling berjaya dan album terbaik Macca selepas perpecahan The Beatles!

Ok, gua dah banyak buang masa lu orang, jadi marilah menikmati lagu Band On The Run dipetik dari album Band On The Run oleh Wings. Lagu ini kini menjadi salah satu lagu feveret gua.hikhik. Terimalah!


p/s: kalau lu tak suka gua tak peduli pungggg.

27 May 2011

Bar kurang senonoh! (Moonshine @ Laundry Bar)


Beer!Beer!Beer! eh silap silap, Rootbeer plis!

Fuh, naseb gua sempat betulkan order gua, kang naya kena samak segala isi perut gua. (telan lumpur kot?)

Hai Kawan-kawan!Semalam gua ada pegi layan gig di Laundry Bar. Di anjurkan oleh Moonshine menampilkan pemuzik-pemuzik yang menghasilkan musik mereka secara homemade atau secara independent . Moonshine ni gua tak payah susah-susah curi masuk macam pelancaran media novel Dendam itu hari sebab dah memang masuk free.hikhik

Meh gua suap lu orang dengan gambar-gambar ni sambil gua explain satu-satu.orait?

Rezza Salleh selaku pengacara dan penganjur.


Para penonton (kebanyakan nya wanita) menjerit-jerit histeria apabila persembahan pertama dimulakan dengan persembahan jejaka bernama Awi Rafael. Bagi gua, persembahan beliau bertenaga dan menghiburkan namun gua kurang suka lagu yang ada percampuran bahasa inggeris dan melayu. Gua juga terhibur dengan gadis-gadis yang sebuk duk bergesel-gesel di sekeliling gua.hikhik




Awi Rafeal juga ditemani oleh rakan-rakan beliau

Tengoklah gayanya, memanglah ramai awek sangkut. Tak senonoh betul.hikhik

Persembahan kemudian diteruskan dengan alunan musik dari Markiza, Hassan Peter & Wong. Ini bukan nama band, tapi nama individu yang bermain untuk set seterusnya.
Ini Markiza, gua tak paham sangat apa yang dia cakap namun gua cukup suka rambut beliau.hikhik.

Ini Hassan Peter, petikan blues dan suara blues beliau amatlah enak sebagai jamuan halwa telinga gua. Dan beliau pakai baju Rock The World zaman Exist main RTW.hikhik


Ini Wong, orangnya kewl je, tapi setiap sentuhan yang beliau berikan pada gitar beliau buat lu rasa nak nangis. Memang power brader!


Dukacita gua maklumkan selepas Awi Rafael perform, gadis-gadis tadi hilang begitu sahaja, sayang, tak dapat gua nak gesel-gesel dah.haih. Memang kebiasaan, crowd kita jenis memilih/nepotism/kroni/groupies yang mana hanya akan duduk dan dengar nyanyian dari performer yang mereka suka sahaja, bila orang lain yang diaorang tak kenal atau tak penah dengar terus blah, bukan nak stay dan menikmati lagu mereka. Where's your manners damn hipster! (tapi gua pun blah jugak kadang-kadang kalau dah bosan sangat.hikhik)


Gua suka ambil gambar minah ni, sebab rambut dia power!hikhik

Seterusnya, perkongsian stage diteruskan dengan perkongsian bersama seorang penyanyi wanita dari New Zealand bernama Hannah Howes. Bak kata Reza Salleh, kebetulan beliau dalam lawatan sambil belajar di Malaysia, jadi beliau dijemput untuk turut serta berkongsi pentas itu malam dan menghiburkan pengunjung bar sekalian (rata-rata dah mabuk).


Walaupun berseorangan malam itu, namun petikan gitar yang beralunan raggae dan blues berjaya menambat jubo gua untuk terus melekat di kerusi bar. Alunan suara jugak agak merdu walaupun gua tak paham sepatah haram apa pun bila dia cakap!

Rambut dia pun boleh tahan power jugak bro.hikhik


Walaupun gitar rosak, beliau terus menghiburkan dengan dendangan suara yang merdu dan ketukan secara spontan pada badan gitar.

Baiklah, selesai sahaja minah ni perform, maka dapatlah sekali lagi kita melihat budaya nepotism atau kronism di kalangan crowd kita. Bila sahaja kumpulan Furniture memunculkan diri di atas pentas maka secara tiba-tiba (sekelip mata je!) bar kembali penuh dengan penonton.hikhik.


Bukan main lagi dia main gitar, ye dak?


Ada ramai lagi band member dia sebenarnya, tapi jubo gua berat semacam je.hikhik

Selesai lagu kedua, gua angkut jubo gua, pastu blah. Kenapa? Maaf, Furniture tidak berjaya menambat gua untuk terus duduk dan terus menghayati persembahan beliau. Arrangement musik mereka malam itu amatlah berserabut dan bingit, gua tak dapat nak hayati satu persatu musik mereka yang jelas hanyalah bunyi ketukan drum dan lead gitar. Mungkin mereka berada di giliran terakhir dan masa untuk set up juga terhad maka kualiti musik nya terus hancur.


p/s: matahari itu panas, malam itu gelap.hikhik


Gambar tak senonoh Noh Hujan!



Ini dia gambar Noh tak senonoh.hikhik.
Tadi gua singgah Laundry Bar, menjamu telinga dengan hidangan homemade music anjuran Moonshine.


Hakikatnya, walaupun gua ni manusia tak senonoh, tapi gua masih lagi manusia, gua perlukan tidur dan rehat yang cukup, jadi gua akan sambung berita pasal Moonshine berserta gambar2 tak senonoh yang lain besok. Terima kasih.



26 May 2011

Dendam Dato' Affifudin!


Hai Kawan-kawan!

Siang tadi gua curi-curi masuk satu sidang akhbar atau satu majlis pelancaran novel Dendam, iaitu novel baru keluaran FIXI ditulis oleh Dato' Affifudin Omar. Majlis ini berlangsung di Kiara Equestrian & Country Resort. Gua memang suka curi masuk majlis macam ni, makanan dia konpem sedap-sedap dan free, siap boleh tapau lagi, jimat duit makan ini hari.hikhik.

Ada roti kecik-kecik

Ada sotong kecik-kecik

Ulam pun ada

menatang ni gua tak tau apa nama

Demi mengelirukan mata pihak lawan, gua buat-buat la sibuk ambil gambar acara tersebut

Ini musuh utama gua, Amir Muhammad tokey FIXI. Harap-harap tak kantoi gua pow makanan dia tadi.hikhik



Dikesan!Penulis blog tersohor Malaysia Mr. Serius Obefiend!Gua syak dia pun curi2 masuk jugak kot.

Dato' Affifudin Omar

Saifulizan Tahir penulis novel Kasino yang akan dikeluarkan bulan depan. Dengar citer novel ni tak senonoh.



*Gulp* *Gulp* ahhhh nikmat betul kopi '0' kat clubhouse ni. Setelah menghabiskan kopi, gua bingkas bangun berjalan ke arah Amir Muhammad, bersalam dengan beliau dan mengucapkan terima kasih. Lalu gua pergi meninggalkan beliau dengan seribu tanda tanya.




Natalie Portman Badass Bitch!


Gua tau video ni dah lama,tapi Natalie Portman memang tak senonoh!Gua nak post jugak.hikhik



Badass girl, come to me babeh!

25 May 2011

Buku Tak Senonoh Mohd Jayzuan!


Ini Mohd Jayzuan


Ini buku dia yang tak senonoh tu.
Anarki Di Kuala Lumpur

Hello kawan-kawan! Minggu lepas, pada suatu malam gua ada tercuri-curi baca final draft novel terbaru Anarki Di Kuala Lumpur (ADKL) karya Mohd Jayzuan. Kalau lu orang tak kenal sape mamat Jayzuan ni, sila google sendiri ya, gua malas nak bercerita sgt pasal mamat tak senonoh ni.

Bagi gua, sebuah novel itu best bilamana lu baca muka surat pertama, ia membuat lu terdorong untuk selak muka seterusnya, dan seterusnya dan seterusnya dan baca sampai habis. Kalau muka surat pertama dah bosan, memang kantoi la buku itu. Muka surat pertama ADKL yang gua baca buat gua terkedu, apa mamat ni tulis ni!gila tak senonoh!lalu gua belek muka surat seterusnya------>sial!tak senonoh!gila!, lalu gua belek lagi dan lagi dan lagi dan lagi, tanpa gua sedari, gua bingkas bangun dari kusyen empuk tempat gua labuhkan jubo gua tadi, terus ke rak buku gua, tarik keluar buku 28 Hari Jurnal Rock n Roll (buku Jayzuan yang sebelumnya) capai minyak gas di bilik stor, gua tuang minyak gas atas buku lama Jayzuan, nyalakan mancis dan dengan muka penuh ghairah gua bakar buku lama Jayzuan.

Tanpa membuang masa gua sambung balik baca buku Anarki di Kuala Lumpur, semakin lama semakin dalam gua masuk ke dalam cerita tersebut, satu-satu adegan panas yang diceritakan muncul di depan gua, seperti hologram gua dapat merasakan scene yang ditulis sedang berlaku di depan mata gua, kehidupan seorang mamat rock n roll bernama Syd Jamal di dalam novel ini kini sedang dipertontonkan di hadapan gua melalui projektori imaginasi gua. Pehhhh, memang tak senonoh novel ni, buat gua ghairah semacam je.

Hampir separuh gua baca ADKL, gua stop. Fuh, gua dah janji nak date ngan makwe gua malam tu, jadi gua terpaksa stop dan berjanji akan sambung baca bila buku ini dah keluar dan beli dengan cara sah, tidak lagi curi-curi baca, sebab ia berbaloi walaupun tak senonoh.hikhik.

Kalau lu orang rasa lu orang juga tak senonoh seperti gua dan Mohd Jayzuan, boleh lah beli buku tak senonoh ini melalui --->http://mohdjayzuan.blogspot.com/2011/05/cara-membeli-anarki-di-kuala-lumpur.html

Kalau nak buat modal 'happy hour' dalam bilik sorang-sorang pun best jugak buku ni.hikhik
Tapi gua tak macam tu la...gua beli sebab memang gua minat baca buku.Serius!



p/s:http://www.facebook.com/pages/Anarki-di-Kuala-Lumpur/194697350574188 ini FB page tak senonoh Anarki di Kuala Lumpur